WEDSTRIJD USM Cile Grace-Hollogne - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 6  (2-4)

DATUM 08-03-2013  20:00

DOELPUNTEN

VERSLAG Door de resem geel geschorsten bij de elite, werd Niels Bijloos opgevorderd door T1 Rubio. Ook Dalia was niet van de partij gezien hij zijn wijsheidstanden liet trekken. Als je dan de langdurig afwezigen daar nog bij telt wordt de spelerskern al wat krapper voor de trip naar Hollogne. Doch, al in de eerste minuut kan Hasdo met en persoonlijke actie op Longo inspelen. Die laat zijn kunstwerk ook zien en puntert al meteen de 0-1 tegen de netten. Drie minuten later krijgen we een knappe inspanning van El Mansouri, waarop Hasdo zich sterk maakt, maar niet kan scoren. De rebound van El Mansouri gaat er wel in en de dubbele marge is al een feit. In de zesde minuut moet Hollogne scoren, maar de bal gaat via de eerste paal en de tweede paal terug in het veld. Als Battista L de bal even later verovert, mag hij op wandel door het centrum en scoort de 0-3. Hollogne komt opnieuw aan het venster piepen en moet dan eigenlijk scoren, maar doelman Di Stefano redde de bal nog met een kattensprong. Na tien minuten krijgen we opnieuw een recup van El Mansouri die inspeelt op Battista A., maar zijn poging gaat té mooi tegen de staak. Twee minuten verder gaat Longo lopen over links, speelt in op Hasdo, maar die verzuimt af te werken. El Mansouri ligt echter op vinkentouw en scoort mooi de 0-4. Met nog drie minuten op de klok wordt Molemans tegen de grond getrokken, maar D’Angelo mag toch scoren van de zwakke ref Matagne, 1-4. Een minuutje later verkijkt doelman Di Stefano zich op een afstandsschot van Paladino en het staat 2-4. Als de thuisploeg net voor de koffie een 10m krijgt toegewezen, kan Di Stefano de betere blijven het duel met Digraci en de ruststand is gekend.

Na de pauze komt Hollogne dan toch aansluiten als het al in de eerste minuut 3 hoekschoppen krijgt versierd en bij de derde staat Celtic de dromen en Konieszny bedankt, 3-4. Dan gaat het spel de vrije toer op zonder organisatie. Als Celtic dan via Longo Hasdo oog in oog met de thuisdoelman kan brengen, verzuimt hij de marge opnieuw te verdubbelen. In de achtendertigste minuut kan Hasdo met een goede actie dan toch scoren, 3-5. De rust keert weder en als Hasdo opnieuw een goede loopactie uitvoert in de 42e minuut en voorzet, wordt die voorzet door El Mansouri in doel gelegd, 3-6. Drie minuten later kan Paladino de bal recupereren en inspelen op Meunier, 4-6. Twee minuten voor het einde mag Meunier nog eens op wandel door het centrum en schiet de 5-6 in doel. Maar verder dan dat geraakt de thuisploeg niet meer. En dus komen we opnieuw langs Noorderwijk dat vanavond vrij was.